DEN 5 – ZÁVĚREČNÉ BOJE A POZVÁNKA NA DRAMATICKÉ 2.KOLO!

Na program dne se pátý herní den turnaje ITS CUP 2017 dostaly zbylé zápasy prvního kola dvouhry i čtyřhřy. Porci dvanácti klání odstartoval od 11:00 hod na centrálním kurtu duel kvalifikantky do hlavní soutěže Venduly Žovincové s Dánkou Rebeccou Peterson. Peterson nastoupila do zápasu v roli velké favoritky a od začátku bylo jasné, že za kratší konec bude tahat česká hráčka. První set ovládla Dánka ve velkém stylu a po uděleném kanáru si Žovincová nespravila chuť ani v sadě druhé, kdy ji soupeřka povolila pouze 2 gemy.

Podobně suverénně si vedla Američanka Bernarda Pera, která vyprovodila z kurtu zde na divokou kartu startující Belgičanku Marii Benoit taktéž ve dvou setech. Polední jízdu výher ve dvou setech pak zakončila hráčka domácí ITS Tennis Academy Ruska Anna Morgina, která si poradila s Polkou Kawa. Na výsledek 2:0 měla nakročeno také Češka Anastasia Zarycka, Viktoria Kamenskaya ji však byla kvůli zranění kotníku nucena zápas skrečovat za stavu 1:3 v druhé sadě a utkání se nedohrálo. Zaryckou tak druhé kolo nemine.

Krátce po druhé hodině polední se na Center Court kurt dostala také jedna z hvězd letošního ročníku Lucie Hradecká. Na druhé straně dvorce stál teprve šestnáctiletý rozkvět českého tenisu, taktéž hráčka domácí ITS Tennis Academy Anna Sisková. Šlo tak o střet dvou různých tenisových generací, ve kterém Lucka Hradecká rozdávala učitelské lekce. Sisková však nedala svou kůži lacino a hnána početným olomouckým publikem došla v zápase alespoň k zisku 3 gemů.

Naopak nejvyrovnanější utkání dne bylo k vidění na kurtu č. 6, kde na sebe narazily Slovinka Nina Potocnik a další česká zástupkyně Jesika Malečková. Nakonec tento zápas bez favoritky rozhodla až dramatická koncovka třetí sady, kdy urvala Malečková tiebreak v poměru 7:4.

O poslední postupující se rozhodlo v utkání mezi Slovenkou Schmiedlovou a Španělkou Torro-Flor. Ani tento zápas bohužel nedospěl do zdárného konce. Španělka Torro-Flor totiž ve druhé sadě ze zdravotních důvodů skrečovala. Posledním jménem do pavouka pro druhé kolo je tak Anna Karolina Schmiedlová.

Souběžně s dvouhrou pokračovala také soutěž deblistek. V té se dnes představilo v 5tizápasech 10 párů a ve všech případech rozhodly o vítězkách pouhé 2 sety. Bez většího drama tak postoupilo žebříčkově nejvýše nasazené duo Jakupovic-Marozava, které vzápětí následoval slovensko-rumunský pár Hončová-Serban. Druhé kolo si zahraje také francouzka Hesse s Mexičankou Rodrigez a finsko-americký pár Laine-Santamaria. Poslední postupové místo v závěrečném duelu vybojovala Karolína Muchová s Nizozemkou Hogenkamp, které si tak zítra shodně zahrají druhé kolo ITS CUPu 2017 ve dvouhře i čtyřhře.

Ve čtvrtek 20.07.2017 láká ITS CUP na nesmírně zajímavou podívanou. Na programu je totiž KOMPLETNÍ 2. KOLO! V soutěži se tak představí všechny hráčky.

Už v 11 hodin otestuje na centrálním kurtu Lucii Hradeckou další Češka Anastasia Zarycka. Velké očekávání však visí ve vzduchu také u zápasu Kristýny Plíškové, která v prvním utkání předvedla rozpačitý, ale i navzdory tomu vítězný výkon. Její soupeřkou bude rodačka z Olomouce Karolína Muchová, dá se tedy očekávat bujará a vypjatá atmosféra. Zápas je naplánován nejdříve na 14:30 hod, začátek však bude záviset na průběhu předešlých utkání. Po skončení duelu Plíšková-Muchová se dostane na centrální kurt také Denisa Allertová, ta vyzve domácí hráčku ruského původu Annu Morgina.

Vrcholem turnaje bude finálový zápas dvouhry v neděli 23.7. 2017 od 11 hodin, kterému bude předcházet dětské zábavné dopoledne.

Náš tým Vám denně přináší aktuální rozpisy zápasů na jednotlivé dny a pavouk turnaje.

Rozhovory s hráčkami a další zajímavé informace o turnaji naleznete na www.itscup.cz.

Bohatou fotogalerii plnou nádherných fotek z turnaje najdete na http://itscup.cz/fotogalerie/, nebo na našich facebookových stránkách  https://www.facebook.com/ItsCup2013/ .

Děkujeme Vám za přízeň a těšíme se na Vaši návštěvu.

 

 

Přejít nahoru