Vítězkou ITS CUPu 2018 se stala FIONA FERRO z Francie.

Jubilejní desátý ročník mezinárodního turnaje žen v tenise ITS CUP 2018 dospěl do svého zdárného konce. Po finálovém víkendu známe jména vítězek ve dvouhře i čtyřhře Po včerejším úspěchu českých hráček se však dnes domácí tenistce nedařilo. Kája Muchová tak končí těsně pod vrcholem. Královnou letošního ročníku se stala pátá nasazená hráčka Fiona Ferro z Francie.

Navzdory obrovské podpoře zaplněných tribun, které se těšila olomoucká rodačka po celou dobu turnaje, nastoupila do finálového zápasu výrazně lépe francouzská tenistka. Ferro si totiž již na začátku zápasu vypracovala náskok jednoho breaku a Karolína tak musela celý první set dotahovat. Na konci první sady za stavu 3:5 Muchová ještě k radosti diváků manko stáhla, pak ji ale nepodržel servis a poměrem 4:6 tak přišla o první set.

V podobném gardu odstartovala také sada druhá. Kája hned od začátku tahala za kratší konec a v zápase plném nevynucených chyb a breaků na obou stranách nedokázala soupeřku výrazněji dostat pod tlak. Naopak ona sama se dostala do problémů, když Fiona Ferro v závěru setu odpodávala čistou hrou na 5:4. Karolína pak v rozhodujícím gemu druhého setu, zápasu a vlastně i celého turnaje nezvládla tlak zaplněných tribun a kamer ČT sport a za stavu 30:40 nabídla při svém servisu soupeřce první matchball. Fiona Ferro svou šanci obratem využila a po setech 6:4, 6:4 se stává jubilejní desátou vítězkou turnaje ITS CUP 2018. Letošní královna olomoucké antuky tak dosáhla na turnaji s garancí 80 000 USD na největšího úspěch své dosavadní kariéry. Gratulujeme.

Turnaj je za námi a nezbývá než poděkovat všem sponzorům, hráčkám, trenérům, rozhodčím, podavačům, návštěvníkům, organizátorům v čele s ITS Tennis Academy a OMEGA centrem sportu a zdraví a v neposlední řadě pak Vám věrným fanouškům, kterým se snažíme přinášet špičkový ženský tenis světové úrovně již 10 let. Děkujeme za podporu a za rok se budeme zase těšit na shledanou.

Finální pavouk čtyřhra Finální pavouk dvouhra

Přejít nahoru