Třetí hrací den nabídl na kurtech OMEGA centra k vidění 4 zápasy, ve kterých se nejlepší hráčky kvalifikace popraly o stejný počet postupových míst do hlavní soutěže. S rolí největší favoritky se velmi dobře popasovala první nasazená žena kvalifikace Rumunka Raluca Georgiana Serban. Na své poslední zastávce k postupu do prvního kola totiž porazila ve dvou setech Češku Anetu Kladivovou ve dvou setech 6:1 a 6:4.

Ve stejnou chvíli probíhal na kurtu č. 6 souboj mezi Chorvatkou Ani Mijacika a Slovinkou Ninou Potocnik. Slovinská hráčka vlétla do zápasu jako uragán a své soupeřce hned v úvodním setu uštědřila nepopulárního „kanára“. Chorvatka se však nesložila a druhý set ovládla v poměru 6:2. O vítězce se tak muselo rozhodnout až ve třetí sadě, kde dramatičnost zápasu gradovala až do Tiebreaku, ve kterém byla šťastnější Nina Potocnik a zahraje si tak hlavní soutěž.

Poutavý souboj nabídl centrální kurt v době kolem oběda. Na dvorce se dostaly dvě české naděje Vendula Žovincová a Magdalena Pantůčková a tváří tvář se utkali o třetí ze čtyř postupových míst. Pevnější ruku i silnější nervy měla nakonec Vendula Žovincová, která po první úspěšně zvládnuté sadě v poměru 6:2, dokázala ovládout i vypjatý tiebreak druhého setu a mohla se tak radovat z postupu.

Herní program dne uzavřel duel Američanky Sabriny Santamaria s Dánkou Karen Barritza. Papírově se očekávalo vyrovnané utkání, Santamaria jej však nečekaně rychle ovládla a svou soupeřku hladce přehrála 6:1 6:3.

Dnes od 18:00 pokračoval doprovodný program očekávanou tiskovou konferencí a autogramiádou hráček Lucie Hradecké, Denisy Allertové a Kristýny Plíškové. Hojná účast zástupců médií i široké veřejnosti nás velmi potěšila a děkujeme Vám za ni. Velký dík pak patří i samotným hráčkám a už teď se budeme těšit na jejich výkony na kurtu.

POZOR!!! První kolo soutěže začíná již zítra v úterý 18.7. 2017!  Vrcholem turnaje bude finálový zápas dvouhry v neděli 23.7. 2017 od 11 hodin, kterému bude předcházet dětské zábavné dopoledne.

Náš tým Vám denně přináší aktuální rozpisy zápasů na jednotlivé dny a pavouk turnaje.

Rozhovory s hráčkami a další zajímavé informace o turnaji naleznete na www.itscup.cz.

Bohatou fotogalerii plnou nádherných fotek z turnaje najdete na http://itscup.cz/fotogalerie/, nebo na našich facebookových stránkách  https://www.facebook.com/ItsCup2013/ .

Děkujeme Vám za přízeň a těšíme se na Vaši návštěvu.