V úterý 18.07.2017 odstartovalo na kurtech OMEGA centra 1. kolo hlavní soutěže ITS CUP 2017. Nabitý program nabídl 9 singlových a 3 deblové zápasy, o porci kvalitní podívané nebyla nouze už od samotného rána.

Zajímavý duel se rozehrál na centrálním kurtu od 10 hodin. V zápase mezi pravidelnou účastnicí turnaje Gabrielou Pantůčkovou a divokou kartou domácí akademie Ruskou Anastasiou Pribylovou bychom totiž favoritku hledali pouze stěží. Pribylova však ukázala pevnější nervy jak v tiebreaku prvního setu, tak v úvodu sady druhé, kdy výrazněji odskočila soupeřce a s výhodou breaku si pohodlně došla pro vítězství.

Ve dvou setech si současně dokráčely k posutu druhá nasazená hráčka turnaje Nizozemka Richel Hogenkamp, jenž si poradila s Mexičankou Rodriguez a  také Francouzska Amandine Hesse, která přejela Norku Ulrikke. O překvapení se postarala Jessica Pieri, která ve druhém setu otočila 4. nasazené Slovince Jakupovic z 0:3 na 6:3 a jelikož se radovala také v tiebreaku první sady, může se i ona těšit na druhé kolo.

Velká očekávání směřovala k zápasu Denisy Allertové s Rumunkou Serban, která zanechala dobrý dojem už v kvalifikaci. Denisa však vtrhla do zápasu se vší vervou a soupeřce nedala ani nejmenší šanci a z kurtu ji smetla za 56 minut.

Poté svou dravost ukázala další s českých hráček Karolína Muchová, Italka Gatto-Monticone sice ovládla první sadu, Karolína však nesklonila hlavu a zápas nakonec zvrátila ve svůj prospěch. Podobný kousek se povedl také Němce Schaeder, na tu nakonec nestačila Norka Stokke.

Vrcholem programu byl očekávaný zápas první nasazené Kristýny Plíškové s americkou tenistkou Sabrinou Santamaria. Také Kristýna vstoupila do zápasu ve velkém stylu, když po dvou brejcích vedla v první sadě už 3:0. Potom však výrazně polevila z nastaveného tempa a Američanka dokázala s českou hvězdou srovnat krok. Prví sada tak dospěla do tiebreaku, ve kterém se již naplno projevily zkušenosti světové čtyřiačtyřicítky. Ve druhém setu to už byla stará dobrá Plíšková, soupeřku pustila pouze k jedinému gemu a zaslouženě sklidila ovace zaplněných tribun.

Závěrečný singlový zápas mezi Slovenkou Hončovou a Češkou Miriam Kolodziejovou se přes dva tiebreaky přenesl až do třetí sady. V té se po bez mála 3 hodinách z postupu do druhého kola nakonec radovala slovenská hráčka.

Program ukončili tři zápasy čtyřhry, v supetiebreaku třetího setu se na kurtu č. 7 radovala z postupu česko-francouzská dvojice Zarycka-Muntean.  Na Centru si pak ve čtyřhře spravila chuť po vyřazení z dvouhry Norka Ulrikke, když společně s Belgičankou Benoit pokořily český pár Kladivová-Sisková. V závěrečném zápasu pak potvrdily role favoritek Ukrajinka Korashvili s Ruskou Marfutina. Pár ve složení Břečková-Šumová startující na divokou kartu porazily hladce ve dvou setech.

První kolo soutěže pokračuje zítra ve středu 19.7. 2017 a na kurtu se mimo jiné objeví také Lucie Hradecká. Vrcholem turnaje bude finálový zápas dvouhry v neděli 23.7. 2017 od 11 hodin, kterému bude předcházet dětské zábavné dopoledne.

Náš tým Vám denně přináší aktuální rozpisy zápasů na jednotlivé dny a pavouk turnaje. Rozhovory s hráčkami a další zajímavé informace o turnaji naleznete na www.itscup.cz.

Bohatou fotogalerii plnou nádherných fotek z turnaje najdete na http://itscup.cz/fotogalerie/, nebo na našich facebookových stránkách  https://www.facebook.com/ItsCup2013/ .

Děkujeme Vám za přízeň a těšíme se na Vaši návštěvu.