Šestý herní den se na dvorcích OMEGA centra odehrálo kompletní 2. kole turnaje ITS CUP 2017 ve dvouhře i čtyřhře. K vidění byla řada nesmírně vypjatých a napínavých zápasů.

První z nich odstartoval již od 11 hod na centrálním kurtu. V dalším ze série soubojů českých hráček na sebe narazily Lucie Hradecká a Anastasia Zarycka. Lepší start měla mladší ze soupeřek, Hradecká však brzy zahřála motory a z 0:2 otočila v první sadě na 5:2. Anastasia Zarycka však nevypustila jediný míček, a ještě v prvním setu si vynutila tiebreak. V něm se však projevily zkušenosti a rozvaha Hradecké, která si dokráčela k zisku první sady. Druhý set však již byl k údivu publika v režii Zarycké, nejdříve si sice ztratila podání na 1:2, pak ale pěti uhranými gemy v řadě dokázala otočit. O třetí sadu se bojovalo do samého konce, nakonec však měla pevnější nervy znovu Hradecká a po výsledku 7:5 si zahraje čtvrtfinále.

Bez větších problémů si naopak počínala Američanka Bernarda Pera, na její raketě skončila francouzská hráčka Amandine Hesse, po dvou setech tak za hodinu a čtvrt nebylo na kurtu č. 6 co řešit. Po tomto zápase nastoupila na dvorec druhá nasazená hráčka turnaje Richel Hogenkampt a počínala si podobně dominantně, její zápas trval ještě o pár minut méně, a tak i ona po dvou setech poslala domů Němku Schaeder.

Na „sedmičce“ to byla jiná písnička. Ranní utkání se totiž natáhlo přes dvě hodiny, Slovenka Michaela Hončová ukázala, že je na ITS CUPu skvěle připravená a navzdory ztrátě první sady si ve zbytku zápasu počínala suverénně. I ona tak okusí čtvrtfinálovou atmosféru zdejšího turnaje.

Nerozlousknutelným oříškem byla pro hráčku domácí ITS Tennis Academy Rusku Annu Pribylovou švédská soupeřka Rebecca Peterson. Ta v turnaji doposud doslova válcuje jednu soupeřku za druhou a po Vendule Žovincové, povolila po kánaru z první sady Pribylové jen tři gemy v setu druhém a po zásluze si zahraje také zítra.

Největším lákadlem dne byl duel první nasazené Kristýny Plíškové a olomoucké rodačky Karolíny Muchové. Plíšková si v prvním setu systémem start-cíl pohodlně pohlídala výhodu jediného brejku a došla v něm k vítězství 6:4. Druhá sada však byla o něčem jiném. Muchová dokázala 41. hráčce světa prolomit hned první servis a poprvé vystrčila své drápky. Plíšková se koncentrovanou hrou dokázala znovu probít k výhodě brejku a za stavu 5:4 40:30 při svém podání byla jediný míček od ukončení zápasu. V tu chvíli by si málo kdo vsadil na to, že zápas bude trvat ještě více než hodinu. Muchová však stržena obrovskou podporou místních fanoušků utekla z matchballu, vzala Plíškové podání a dokonalý obrat druhé sady završila ziskem potřebných dvou gemů v řadě a zvítězila tak 7:5! Zápas se přelil do 3. setu a drama zdaleka nekončilo. Za stavu 4:3 šla s výhodou brejku znovu servírovat Plíšková, z Muchové však byla cítit obrovská motivace, znovu za to vzala a otočila na 4:5. Plíšková se pak při svém podání dostala do neuvěřitelně svízelné situace, skvěle hrající Karolína Muchová totiž za stavu 4:5 a 15:40 měla na své raketě 2 matchbally a možnost velkého vítězství před domácím publikem. Nebyl by to ale ITS CUP, kdyby šly věci podle představ. Plíšková ukázala svou velikost, srovnala na shodu, a i přes možnost 3. matchballu pro soupeřku nakonec úspěšně dopodávala. To Karolínu Muchovou zlomilo a v následujícím gemu neudržela servis. Závěrečný gem ukončila Plíšková čistou hrou, a tak jde po výsledku 6:4, 5:7, 7:5 dál turnajová jednička.

Velké drama nabídl také souběžně hraný zápas nejvýše postavené Slovenky na turnaji Anny Karolíny Schmiedlové s českou bojovnicí Jesikou Malečkovou. Celý duel byl jako na houpačce, hráčky se střídaly ve vedení a krásné údery prolínaly zbytečné výhozy. V rozhodující třetí sadě však zabrala česká hráčka a po výsledku 6:4, 5:7, 6:3 visí na tabuli s čtvrtfinálovým pavoukem jméno Jesika Malečková.

K poslednímu klání dvouhry nastoupily v podvečerních hodinách třetí nasazená Denisa Allertová a další z nadějí domácí ITS Tennis Academy Anna Morgina. Tento zápas patřil k dalším ze série těch delších. Obě hráčky poměrně slušně returnovaly, a tak byli přihlížející svědky velkého množství brejků. Po smírném rozdělení prvních dvou setů nakonec i tento vyrovnaný duel dospěl do třetí sady. Podpora diváků byla rozložená na obě strany, za stavu 3:3 v rozhodujícím setu se však na tribuně objevila Kristýna Plíšková s trenérem Martinem Fassatim a směrem k Denise pronesli několik povzbudivých slov. Jako by toto popostrčení Allertová potřebovala, od této chvíle už neztratila ani hru a postoupila do čtvrtfinále, kde narazí v pikantním souboji na Lucku Hradeckou.

Program čtyřhry nabídnul čtvrtfinálové zápasy již dnes, do semifinále se nakonec probojovaly po zvládnutém supertiebreaku Francouzska Hesse s Mexičankou Rodriquez, které vyzvou ukrajinsko-ruský pár Marfutina-Korashvili.  V druhém utkání na sebe narazí slovensko-rumunské duo Serban-Hončová, na které čeká česko-nizozemská dvojice Muchová-Hogenkamp.

Nejdelší den v historii turnaje ITS CUP je tak zdárně za námi, v pátek 21.07. 2017 je však na sledu další porce kvalitního tenisu a vy můžete být společně s námi u toho. Čekají nás čtvrtfinálové zápasy dvouhry a semifinále čtyřhry!

Vrcholem turnaje bude finálový zápas dvouhry v neděli 23.7. 2017 od 11 hodin, kterému bude předcházet dětské zábavné dopoledne.

Náš tým Vám denně přináší aktuální rozpisy zápasů na jednotlivé dny a pavouk turnaje.

Rozhovory s hráčkami a další zajímavé informace o turnaji naleznete na www.itscup.cz.

Bohatou fotogalerii plnou nádherných fotek z turnaje najdete na http://itscup.cz/fotogalerie/, nebo na našich facebookových stránkách  https://www.facebook.com/ItsCup2013/ .

Děkujeme Vám za přízeň a těšíme se na Vaši návštěvu.