Další ročník ITS CUPu oficiálně odstartoval! Na antukových dvorcích OMEGA centra se dnes představilo dvaatřicet hráček, postoupivší polovina se vrátí v druhém kole zítra od 10:00.

Turnaj byl také hned první den přerušen pro déšť. Pořadatelé však nepříjemným testem, které počasí připravilo hned na úvod, prošli na výbornou. Po dopolední vynucené pauze se tak program natáhl až do podvečerních hodin.

Že půjde o nesmírně vyrovnaný turnaj se ukazuje hned od začátku. Již v první várce zápasů se totiž velmi natrápila 1. nasazená hráčka kvalifikace, Rumunka Raluca Georgiana Serban. Nakonec však po dlouhé třísetové bitvě dokázala Sabinu Machalovou porazit. Naopak bez větších problémů ve dvou setech postoupily české hráčky Kristýna Hrabalová a Magdalena Pantůčková. K těm se pak dále přidaly Dánka Karen Barritza a Maria Marfutina.

Mezi největší překvapení dne lze dozajista řadit vypadnutí Pernilly Mendesové, loňské čtvrtfinalistky, které otočila zápas Anna Slováková a zaslouženě postoupila. Stejný kousek se podařil také Anně Pribylove a další z třísetových bitev ukončila uděleným „kanárem“ v posledním setu Tereza Procházková.

Odpolední program pak zprvu vůbec nepřál českým tenistkám. Chorvatku Ani Mijacika a Američanku Sabrinu Santamariu tak do druhého kola doprovodí ještě Francouzka Victoria Muntean, Slovinka Nina Potocnik, která soupeřce nepovolila ani gem a vyhrála dvakrát 6:0 a Slovenka Laura Svatíková.

Reputaci české vlajce nakonec zachránily Aneta Kladivová a Barbara Miklová, která smetla domácí divokou kartu Renatu Ivancdic dvakrát 6:1 a v neposlední řadě pravidelná účastnice turnaje Vendula Zovincová, jenž si v nejdelším klání dne poradila po třech hodinách hry se slovenskou tenistkou Sandrou Jamrichovou.

Zítra pokračujeme druhým kolem. Budeme se na Vás těšit od 10:00 na kurtech OMEGA centra sportu a zdraví!