Devátý ročník ITS CUPu je za dveřmi! V termínu 15. – 23. července se na rozpálenou olomouckou antuku navrátí každoroční mezinárodní klání žen v tenise. Turnaj, pořádaný ve spolupráci OMEGA centra sportu a zdraví a ITS Tennis Academy, rok před jubilejními 10. narozeninami nadále zvedá pomyslnou laťku a zvyšuje prestiž. Organizátoři po nadstandartním hodnocení minulých ročníků neusnuli na vavřínech a letos pro hráčky připravili téměř dvoumilionové prize money!

Zkvalitnění podmínek se dotkne také ubytování hráček, jednou z novinek je režim +H (Hospitality), ten totiž účastnicím hlavní soutěže nabízí nárok na ubytování v přilehlém čtyřhvězdičkovém hotelu NH Collection Olomouc Congress po celé trvání jejich účasti v turnaji zcela zdarma. ITS CUP 2017 tak splňuje požadavky Mezinárodní tenisové federace a v rámci „tenisových osmdesátek“ na okruhu ITF stojí na nejvyšším stupínku.

Dalším lákadlem souvisejícím se zkvalitněním podmínek je také nárůst udělovaných bodů za umístění v turnaji. Tyto body umožňují hráčkám vzestup ve světovém žebříčku ženské tenisové asociace WTA. Oproti minulému ročníku si tak tenistky výrazně polepší i v tomto směru. Na vítězku čeká zápis v podobě 130 bodů, druhá z finalistek se pak může těšit na bodů 80.

„Každý rok se snažíme divákům představit hráčky světové úrovně. Navýšení dotace turnaje by mělo pomoci přivést do Olomouce tenistky z první světové stovky, které fanoušci tenistu znají z televizních obrazovek,“ komentuje cíl letošního turnaje manažerka tenisové sekce OMEGA centra sportu a zdraví Jana Sovová.

Navzdory tomu, že konkrétní jména pořadatelé nadále bedlivě tají, není pochyb o tom, že se i letos máme na co těšit. Mimo jedinečnou možnost vidět na vlastní oči přední světové hráčky, bude pro fanoušky i jejich ratolesti připraven bohatý doprovodný program.

Minulý ročník přinesl spoustu vypjatých zápasů i emotivních momentů. Otázkou tak pouze zůstává, kdo vystřídá loňskou vítězku Elizavetu Kulichkovou a zda na kurtech OMEGA centra pomohou diváci svou podporou do pokročilé fáze některé z domácích hráček.

Přijďte si zpříjemnit druhou půlku července na ITS CUP 2017 a vychutnejte si spolu s námi krásu bílého sportu na živo. Vstupné je zdarma.